La polèmica dels versots dels Diables Petits s’encén de nou

Lluny de calmar els ànims, la polèmica dels versots que enguany van llegir els Diables Petits d’Altafulla demostra que hi ha ferides que no es tanquen o que, com a mínim, mai acaben de cicatritzar.

Una contundent carta-article publicada al butlletí municipal La Plaça del Pou, signada per les directores i director dels tres centres d’ensenyament d’Altafulla, deixa clar el malestar de la comunicat educativa del municipi que enguany, a través dels versots que suposadament escriuen els joves integrants dels Diables Petits, ha sofert insults, desqualificacions, injuries, vexació i una total falta de respecte.

La carta escrita per Cristina González (directora de l’escola La Portalada), Germán Martínez (director de l’escola El Roquissar) i Belén Jiménez (directora de l’Institut Altafulla) evidencia el rebuig per la lectura dels versots el passat 6 de novembre i la posterior publicació dels mateixos a les xarxes socials a més de la possibilitat de poder comprar el document als comerços del poble.

Els sotasignats consideren que “assenyalar amb noms i cognoms, insultar, humiliar al professorat en un acte públic, teatralitzar actes vandàlics i difondre qüestions de la seva vida privada, en cap cas ha de formar part de la celebració d’una festa major”.

A més, els tres responsables dels centres educatius d’Altafulla afegeixen que “des dels centres educatius treballem per aconseguir una societat en què el respecte sigui la base de la relació entre les persones i també de la nostra comunitat educativa. Per aquest motiu exigim el mateix respecte i tracte cap a tot el personal que treballa en els centres educatius d’Altafulla”

La carta acaba amb contundència deixant clar que “com a educadors, no acceptem l’insult i la manca de respecte que van mostrar els autors dels versots, recitats pels Diables Petits, ja que creuen que es pot fer sàtira sense humiliar, assenyalar i insultar”.

Imatge de la carta publicada pels centres educatius a la revista Plaça del Pou.

La carta escrita per la comunitat educativa altafullenca, en boca dels seus màxims responsables, és un exemple més del rebuig que els versots han generat al municipi pel fet que siguin ben pocs els qui es creuen que els textos llegits pels integrants dels Diables Petits a la plaça del Pou ara fa un mes, fossin escrits per ells mateixos.

A les xarxes socials, els representants polítics altafullencs a través dels seus perfils i, en alguns casos, amb altres que gestionen des de l’anonimat o també amb bots, l’incendi generat pel document dels versots ha estat important tot i que no ha passat del món virtual on dediquen bastantes hores del dia.