2 min.
image_pdfimage_print

El llagostí es torna a convertir en el protagonista de les cuines rapitenques per 17è any consecutiu. Com cada any, el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques el donarà la Diada del Llagostí, el 16 de novembre al Pavelló Firal de la Ràpita. Una jornada esdevinguda tradició on a partir de les 12 del migdia 10 restaurants rapitencs i la Confraria de Pescadors Verge del Carme oferiran diferents tastos d’aquest característic crustaci per un preu de 5 euros, que inclourà una tapa i la beguda.

Caixa de llagostins de Sant Carles.

La novetat de la Diada però, ve marcada per una oferta més científica, ja que a les 10 del matí del mateix dissabte, i en el marc de la Diada, també es durà a terme una conferència sobre l’efectivitat d’establir un nou Pla Experimental de Pesca, una pràctica que ja es va dur a terme als anys 60 augmentant la productivitat dels pescadors i que ara busca actualitzar el model de pesca d’arrossegament com el que es duu a terme a la Ràpita. «En un temps en el qual els preus tornen a ser baixos, seria bo reflexionar-hi», ha assenyalat el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balaguer.

El balcó de la Llotja, on els mariners porten el peix després de la pesca a alta mar, ha acollit la presentació de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, que s’allargaran fins al 8 de desembre amb menús que respecten la tradició marinera i alhora sorprenen amb innovadores propostes culinàries. Des del carpaccio de llagostins, els llagostins al vapor o caramel·litzats al cava, fins a les tradicionals cassoletes o els arrossos amb crustacis, els restaurants Albert Guzmán, Can Batiste, Cal Manú, Casa Ramón Marinés, Ventall Freddy, Numma by Noves Algues, Miami Can Pons, L’Alberg, l’Arrosseria Llansola 1921 i Mar y Luz oferiran els menús elaborats especialment per a les Jornades, que oscil·laran entre els 35 i els 45 euros.

«El llagostí és el producte més identificatiu de la Ràpita. Amb aquestes Jornades Gastronòmiques busquem incentivar el producte del territori i generar un impacte econòmic positiu als nostres restaurants», ha dit l’alcalde del municipi, Josep Caparrós, qui també ha apuntat que els esdeveniments com aquests són possibles «gràcies a la col·laboració i la feina dels pescadors, la creativitat dels cuiners i la participació del consistori rapitenc».

En el marc de les Jornades, i amb l’objectiu de fomentar el turisme i vincular-lo amb la gastronomia de proximitat, també s’han preparat 3 lots Gastronatura que combinen la gastronomia i les activitats esportives i lúdiques.

Informa: Diari de Tarragona