2 min.
image_pdfimage_print

Aquests temps de pandèmia estan posant contra les cordes la vida social i cultural perquè no permeten l’agermanament que requereixen moltes de les activitats que s’han fet de forma tradicional i ara es desconvoquen per evita perills i contagis.

La representació del Camí de la Creu d’Altafulla, una activitat de les més tradicionals del municipi que té lloc el Dimecres Sant i que aplega a centenars de persones de públic, a part de quasi un centenar d’actors que interpreten dotze quadres dels últims dies de vida de Jesús, enguany s’ha suspès per segon any consecutiu.

Fragment del Camí de la Creu amb Julià Pérez en el paper de Jesucrist.

Des de l’organització s’ha actuat amb la màxima responsabilitat i, conscients de tota la gent esmentada que mobilitza aquest esdeveniment, s’ha optat per no dur-lo a terme però amb el compromís, òbviament, de tornar-hi quan abans i si és possible, per tant, el proper any.

En un vídeo fet a Twitter per la pròpia directora artística i també ideòloga del Camí de la Creu, Joana Badia, aquesta explica la decisió i els motius que porten a prendre-la. Ho fa acompanyada de la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, Gemma Maymó.

A hores d’ara, a més de reprendre la representació del Camí de la Creu, queda també pendent retre un homenatge a Julià Pérez, que assumia el paper de Jesucrist i va morir al febrer de l’any 2020. Joana Badia té clar que tot es farà quan sigui possible i, com la resta d’aquesta gran família que forma el grup d’actors, actrius i tècnics, s’han de resignar de moment a recordar edicions passades de la representació i escoltar els fragments que el proper Dimecres Sant emetrà Altafulla Ràdio.

Imatges de la representació del Camí de la Creu.