La vaga de fam iniciada a Itàlia i secundada per l’associació cultural Etcètera arriba a la segona setmana

Catorze dies després d’haver-se iniciat, la vaga de fam que protagonitza l’italià Mario Sanna amb el suport del president del Movimento Culturale Spiragli, Bartolomeo Smaldone; i el president de l’associació cultural altafullenca Etcètera, Oscar Ramírez Dolcet, es manté. Els tres portes dues setmanes sens ingerir aliments amb l’objectiu de pressionar a la classe política italiana per canviar el marc legal que estableix que una persona afectada per un terratrèmol té exempció en el pagament de taxes i impostos quan es construeix una nova casa després de perdre la seva en el sisme quan aquesta és de propietat però, en canvi si estava de lloguer, ho ha de pagar tot.

Captura de pantalla de l’última connexió en directe realitzada per Sanna, Smaldonde i Ramírez a les xarxes socials per explicar la situació.

Mario Sanna, que al terratrèmol d’Amatrice de l’any 2016 va perdre al seu fill gran, el Filippo de només 22 anys, i va quedar-se a més sense casa ni pertinences, intenta refer la seva vida a la ciutat de Rieti on ara se li volen cobrar 42.000 euros en concepte d’impostos d’urbanització i taxes de l’arribada dels serveis mínims com l’aigua, la llum i el clavegueram.

Sanna demana que es faci justícia i que es deixi de crear aquest greuge comparatiu que genera ciutadans de primera i de segona. La solució és fàcil i estaria en mans de l’ajuntament de Rieti que, senzillament, podria aprovar la suspensió del cobrament dels diners a l’afectat però que, girant-se d’esquena a la realitat, s’empara amb la defensa que fa en aquest tema el comissari extraordinari per a la reconstrucció, figura creada pel govern, que manté que aquest tema ha d’estar en mans del Parlament italià i no de la política local.

Per això, mentre les coses no canviïn i es posi final a aquest absurd bloqueig a una situació que seria fàcil de resoldre però no es vol, Mario Sanna, Bartolomeo Smaldone i Oscar Ramírez Dolcet mantindran la vaga fins al final amb el convenciment que, finalment, la justícia i la pressió que estan exercint a nivell social, els donarà la raó.

Un centenar de persones de les comarques de Tarragona

La campanya  de recollida de signatures iniciada de manera paral·lela a la vaga de fam, es manté de la mateixa manera que l’enviament de correus electrònics a l’alcalde de Rieti i als regidors de govern d’aquell ajuntament demanant-los que es posin al costat dels afectats. De moment, ja són més d’un centenar de persones de les comarques de Tarragona les que s’han sumat a aquesta acció enviant l’e-mail i la campanya segueix oberta, de manera que si algú vol participar ha de contactar a través del correu  associacioetcetera@gmail.com i se li comunicarà com prendre part.