El Museu d’Història de Catalunya presenta, del 22 d’octubre i fins el 21 de gener del proper any 2021, l’exposició “Dones a les ones”, una visió panoràmica i històrica del mitjà radiofònic a Catalunya, tot destacant la contribució de les dones que han participat en múltiples àrees de treball per convertir la ràdio en l’eina de comunicació imprescindible que és actualment.
L’exposició està ubicada a la pròpia seu del Museu d’Història de Catalunya, està oberta a tot el públic en general i l’entrada costa 4 euros. Els dissabtes a les 12.00h hi haurà visites guiades.
Sobre l’exposició
En els inicis de la ràdio no hi ha enginyeres ni inventores, i a Catalunya tampoc no hi ha empresàries de radioelèctriques ni directores d’emissores. El paper de les dones quan comença la història de la ràdio és modest, però això no vol dir que sigui menys valuós. Des dels inicis de la ràdio a Catalunya, ara fa 95 anys, les dones hi han estat presents i el seu paper ha estat decisiu tot i que poc reconegut.
En les diferents etapes històriques que s’han viscut en aquests anys de ràdio, les dones han maldat per ser-hi i formar-ne part, han lluitat per obtenir el respecte professional, i amb la seva presència han empès les condicions laborals i socials cap a la normalització i l’equiparació de la seva feina amb la dels seus companys.
És per aquests motius que cal posar en relleu la presència de les dones en la història de la ràdio a casa nostra, perquè només així les podrem treure de l’oblit en què se les ha tingut fins ara, farem honor a la veritat històrica i correspondrem al seu esforç amb veritable justícia democràtica.