2 min.
image_pdfimage_print

L’associació cultural La Veu entre Cultures, una entitat sense ànim de lucre fundada pel músic reusenc El Toubab i pel músic senegalès Rawan Diallo, que va néixer l’any 2020 per emprendre projectes solidaris a l’Àfrica, ha lliurat aquest mes de novembre el primer carregament solidari al Senegal.

En concret, una integrat de l’entitat ha pogut viatjar al país africà per poder dur a terme el lliurament del primer enviament de material a la ciutat de Kaolack. L’entitat espera que al mes d’abril del 2023 es pugui fer lliurament de més material de primera necessitat recollit a través de diverses accions solidàries a casa nostra.

Adopta un bressol és el projecte de cooperació de l’entitat La Veu entre Cultures amb la casa d’acollida Lamine Coulibaly gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l’Ajuntament de Reus. Aquesta col·laboració va néixer amb l’objectiu d’enfortir el nexe entre Reus i Kaolack iniciat en les anteriors campanyes. També pretén donar suport a la Fundació UNES que va elaborar un pla d’actuació davant la pobresa extrema que sofreix Kaolack i el gran nombre de nadons abandonats que presenta, posant en funcionament la Pouponnière Lamine Coulibaly a l’abril de l’any 2011, per a nadons d’entre 0 i 18 mesos.

La feina de La Veu entre Cultures ha permès recollir material de primera necessitat per la casa d’acollida Lamine Coulibaly: bolquers, kits bàsics per nadons, llet materna, etc. amb la intenció de pal·liar la fam dels nadons abandonats a la zona de Kaolack. L’entitat reusenca també col·labora amb l’associació senegalesa les Racines de l’Espoir amb la finalitat d’aconseguir material de primera necessitat i així poder contribuir a minvar els dèficits que pateixen nadons en situació de vulnerabilitat a causa de l’abandonament.

Al Senegal no existeixen centres públics d’acolliment de nens i nenes. Col·laborant en el Projecte Bressol, La Veu entre Cultures ha fet arribar material de primera necessitat per poder garantir els recursos mínims sanitaris per aquests nadons.

Per saber-ne més del projecte i l’entitat, podeu seguir La Veu entre Cultures a Instagram fent CLIC AQUÍ