3 min.
image_pdfimage_print

La feina ben feta i sobretot si ha perdurat en el temps, cal que sigui reconeguda públicament. Altafulla té un teixit comercial important i una de les seves icones és l’empresa Explotacions Hortícoles Germans Blanch que actualment té el seu punt de venda al número 1 del carrer Mossèn Miquel Amorós tot i que el seu veritable espai de treball és als camps on la família conrea les hortalisses que després podem menjar.

Moment de la collita de raves, una de les principals especialitats d’Horta Blanch. (Foto: facebook d’Horta Blanch)

Per aquest motiu, per destacar la qualitat i trajectòria de la seva feina professional, l’Ajuntament d’Altafulla ha iniciat els tràmits previs per a demanar a la Generalitat de Catalunya que concedeixi a Germans Blanch la Placa de mèrit al treball President Macià 2020. Aquesta distinció, que otorga el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies del govern català, reconeix les empreses o organitzacions que treballen en diversos àmbits com la igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; la responsabilitat social empresarial o el foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat.

Els calçots, que venen sota el segell IGP, són un altre dels productes estrella de l’empresa. (Foto: facebook d’Horta Blanch)

De moment, el consistori altafullenc ha remés una carta a les entitats del municipi on es demana que es doni suport a la proposta de concessió de la Placa i posteriorment, amb el llistat d’adhesions, s’iniciarà el següent pas en el que caldrà elaborar el document que explica el perquè es demana la distinció i quins suports té aquesta.

Des de l’ajuntament, i també per aquells sotasignants de la carta elaborada pel consistori, s’entèn que Explotacions Hortícoles Germans Blanch és perfectament mereixedora d’aquesta distinció per diferents mèrits i per moltíssimes raons personals, professionals, socials, culturals i laborals.

 

Els productes d’Horta Blanc es poden tenen també un punt de venda a Caprabo. (Foto: facebook d’Horta Blanch)

La història de Germans Blanch es remunta a l’any 1847 quan Manel Roig i Ramon Blanch van comprar la finca on actualment encaara conrea la família. Inicialment allò que es plantava servia per al consum propi però molts anys després es van començar a comercialitzar alguns productes del camp i avui en dia el llistat d’hortalisses que arriben des de la finca fins a la botiga és molt ampli.

Actualment tenen plantades prop de 20 hectàrees d’horta i destaquen els seus cultius de rave i calçot. De fet, Germans Blanc és un dels principals productors de rave de Catalunya i, per altra part, té sis hectàrees de calçots que ven sota el segell d’IGP (Indicació Geogràfica Protegida).