2 min.
image_pdfimage_print

La música independent sonarà de nou aquest estiu a Altafulla. El festival Altacústic, que enguany celebra la seva desena edició, tindrà lloc com és habitual en una doble jornada, el divendres 14 i dissabte 15 de juliol. La programació s’ha presentat aquest dijous al matí en un dels escenaris del certamen, la plaça de l’Església, en un acte que ha comptat amb l’assistència del coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Gemma Maymó, i el director artístic de l’Altacústic, Kike Colmenar.

Per al consistori altafullenc, organitzador del festival, la proposta està “més que consolidada i s’ha fet un espai en l’oferta cultural del territori”. Molinera ha subratllat la promoció de la cultura i el patrimoni “com a element fonamental de promoció d’Altafulla”, i ha remarcat que l’Altacústic és “una acció singular i diferenciada”. Una proposta, ha explicat el coalcalde, que alhora maridarà a la perfecció amb un espai gastronòmic distribuït a la plaça de Sant Antoni.

A l’edició d’aquest 2023 no hi ha un cap de cartell destacat i tots els artistes tenen en comú que estrenen els seus treballs al territori. Igualment, enguany no hi haurà cap concert de pagament i tots seran d’accés lliure i gratuït. En aquest sentit, Gemma Maymó ha explicat que s’habilitaran dos escenaris, un de ja conegut pel certamen com és la plaça de l’Església, i un altre que s’estrenarà en aquesta ocasió, el casal municipal La Violeta.

En aquesta nova edició de l’Altacústic hi haurà vuit concerts. Les formacions que hi participaran són: Roger Padrós divendres a les 20h, Súper Gegant (21.30h) i Angeladorrrm (22.30h), a la plaça de l’Església. Dissabte serà el torn de gaudir de Gabriel Kazz (20h – La Violeta), Selva Nua (21h – plaça de l’Església), Valentina & The Electric Post (21.45 – La Violeta), Chico Jorge (22.15h – plaça de l’Església) i Aina Palmer (23.30h – plaça de l’Església).

El director artístic assegura que amb aquest programa, l’Altacústic “es reinicia com a espai d’exhibició de l’escena emergent independent”. Pel que fa al públic, Kike Colmenar destaca que majoritàriament és fidel, coneix la proposta i assisteix als concerts amb ganes de descobrir artistes nous, a més d’estiuejants que queden atrets per la qualitat de la proposta i l’espai immillorable on té lloc.

Text: Departament de premsa de l’Ajuntament d’Altfaulla.