2 min.
image_pdfimage_print

Aquest estiu, el certamen de jazz d’Altafulla, conegut com a “L’Altafujazz,” sorprèn als amants de la música amb una grata novetat. Després de considerar inicialment fer una pausa durant aquestes dates estivals, l’organització ha decidit mantenir viva la flama del jazz i, a més, buscar una manera d’acostar aquest gènere musical als més joves.

L’Altafujazz és un esdeveniment musical anual que compta amb una sòlida tradició en la localitat d’Altafulla. Enguany, però, han volgut desafiar les expectatives amb una proposta que busca enriqueir i diversificar les sonoritats jazzístiques, oferint un concert innovador i vibrant que captivi als oients de totes les edats.

El concert, que se celebrarà el primer dissabte d’agost a la pallissa de l’Era del Senyor, presenta una fusió original de jazz amb elements funk i electrònics. Aquesta combinació permetrà oferir melodies més contemporànies i atrevides, amb un toc de frescor i modernitat. El quintet encarregat de liderar aquesta experiència musical està format per músics de talent, entre ells el saxofonista Joel Sempere, el guitarrista Leo Tejedor, Àlex Baida al teclat, Víctor Solana a la bateria i Xavier Martí al baix elèctric.

Amb aquesta audaç aposta, l’Altafujazz demostra la seva voluntat de mantenir-se a l’avantguarda del panorama jazzístic, adaptant-se als gustos i interessos de les noves generacions. És essencial acostar la música jazz als més joves perquè aquests no sols la gaudeixin com a oients, sinó que també la valoren com a futurs músics, creadors i seguidors del gènere.

Molts festivals i certàmens musicals es veuen temptats a prendre una pausa durant l’estiu, ja que aquesta temporada pot significar una davallada en la presència d’assistents. No obstant això, l’Altafujazz ha demostrat la seva determinació per mantenir viu el jazz a la localitat i fomentar la cultura musical entre les generacions més joves. Aquesta decisió valenta ha estat aplaudida per la comunitat local i els amants del jazz, que esperen amb emoció aquest esdeveniment estival.

A més d’aquest concert agostenc, els amants del jazz tindran una altra oportunitat d’immersió musical. El 16 de setembre, l’Altafujazz posarà fi a l’estiu jazzístic amb un concert especial dedicat a l’essència del jazz als anys 50. Aquesta vegada, l’homenatge anirà a parar al gran Nat King Cole, una figura icònica que va marcar una època d’or per al gènere.