2 min.
image_pdfimage_print

L’altafullenca Maria Bellido ha cedit l’ús del piano a l’Escola de Música i l’instrument s’ha ubicat a la Violeta.

 

La sala polivalent de La Violeta ha incorporat fa pocs dies un piano al seu escenari. El nou instrument musical, del tot necessari en un espai escènic com aquest, és propietat de María Bellido, professora de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla. Ella n’ha cedit l’ús a aquest centre i, per un tema d’espai, el piano s’ha col·locat a l’escenari de la Violeta.

Aquesta és una noticia excel·lent perquè l’instrument en qüestió, un Yamaha C3 de mitja cua, està en un estat excel·lent i es posarà a l’abast per aquelles actuacions que requereixin piano. Cal recordar que l’ús de piano és habitual al llarg de l’any a Altafulla, en diverses activitats, i que fins ara sempre toca llogar l’instrument amb el cost que això suposa (entre 500 i 800 euros cada vegada si se suma el lloguer i l’afinament que cal fer-li). Per tant, tenir aquest piano és tot un regal a agrair.

La gestió de l’arribada del piano, un cop María Bellido va fer la proposta, l’ha coordinat la regidoria d’Educació de l’ajuntament amb la regidora Eva Martínez al capdavant.

Foto del Yamaha C3 que ja està a l’escenari de la Violeta.

 

Bellido, que ara exerceix de professora de llenguatge musical a l’Escola Municipal de Música d’Altafulla, va comprar aquest piano l’any 2001 a un dels millors compositors catalans  i pianistes, l’Albert Guinovart. Ella el tenia a Girona, on ha treballat més de 25 anys fins que, a finals del 2022 i per problemes de salut, va tornar a casa, a Altafulla.

La seva trajectòria amb la música és àmplia i molt rellevant. María Bellido va fundar, ara fa trenta anys, l’actual Escola de Música d’Altafulla que inicialment va tenir la seu a les escoles Teresa Manero. Un any després, es va sumar al projecte Antonia Coscojuela.

Ara, el seu retorn a Altafulla ha vingut acompanyat d’aquesta bona sorpresa, un piano que posa a la disposició del municipi amb l’única condició que mai es traslladi i estigui sempre a l’escenari de la Violeta. El piano sonarà, oficialment per primer cop, aquest dissabte en el marc de la Jornada “Música, Ciència i Salut” que tindrà lloc en aquest mateix espai cultural.