2 min.
image_pdfimage_print

El pròxim dimecres, 10 de novembre a les 18:30 hores, el Teatret del Serrallo serà testimoni de la presentació del llibre ‘Ciutat. Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (s.XVII-XIX) de Patrícia Terrado Ortuño, guanyadora de la darrera edició del premi resolta l’any 2019.

El treball guanyador és un compendi de la cartografia sobre la ciutat de Tarragona extreta de diversos arxius d’arreu, presentada en un format molt visual, alhora que acompanyada de les dades tècniques i la informació necessària per a interpretar-la. Tarragona, com a indret estratègic important, ha estat dibuixada al llarg dels temps, fet que permet seguir la seva evolució històrica i els successos transcendents que hi han ocorregut.

Patricia Terrado, doctora en Arqueologia Clàssica i llicenciada en Història per la Universitat Rovira i Virgili, va ser la guanyadora del VIII Premi d’Investigació Port Tarragona que es va fallar el febrer de 2018. Formaren part del jurat d’aquesta vuitena edició del certamen: Montse Adán Domènech, directora de Port-Ciutat i SAC del Port de Tarragona, Coia Escoda Múrria, cap de l’Arxiu del Port de Tarragona, Ramon Aloguín Pallach, arquitecte, Elena Virgili Bertran, directora de la Biblioteca-Hemeroteca Municipal de Tarragona i Quim Vendrell Moreno, coordinador de Publicacions del Port de Tarragona.

Sens dubte, l’obra de Terrado, número 12 de la col·lecció Saturnino Bellido de les publicacions del Port Tarragona, esdevindrà una eina molt potent per a totes aquelles persones que es dediquen a la investigació en el nostre territori. Cal recordar que la col·lecció Saturnino Bellido és la nau insígnia de totes les publicacions del Port Tarragona, on es poden trobar totes les obres guanyadores del premi així com monogràfics sobre el Port, el món marítim i la ciutat.