3 min.
image_pdfimage_print

L’any 2022 no podia acabar millor per al Club Esportiu Altafulla que en breu iniciarà de manera oficial el seu centenari i ho farà amb garanties de futur després que, segons ha pogut saber la revista Altafulles, l’empresa Kosmos, propietat de l’exfutbolista Gerard Piqué, hagi decidit comprar un 62% de l’entitat groc i negre.

Imatge recent de Gerard Piqué, exfutbolista del Barça i empresari del sector esportiu. Foto: Creative Commons.

Aquesta operació econòmica, de la qual no n’ha transcendit l’import, no és cap sorpresa atès que Kosmos es dedica a l’àmbit esportiu de ple i, entre altres línies de negoci, ostenta la propietat d’un altre equip de futbol, l’Andorra de la Segona Divisió.

L’aposta de Piqué per Altafulla tampoc és estranya ja que, segons la informació de que disposa el nostre mitjà, l’exdefensa del Barça hauria descobert el municipi per primer cop al juliol de 2012, quan va assistir com a convidat a la boda d’Andrés Iniesta i va dormir dues nits a l’hotel Gran Claustre. Impactat per la bellesa de la part més antiga del poble i de la zona baix a mar, Piqué ha anat mantenint el seu contacte aquí i ara es tradueix en aquesta inversió.

Francesc Julià, president del CE Altafulla, ha manifestat en declaracions a aquesta revista que “ens va sorprendre molt que se’ns contactés des de Kosmos per a fer-nos la proposta que finalment hem acceptat perquè no ens posa cap fre al nostre creixement com a entitat i ens suposa un coixí econòmic important que garanteix el futur de la nostra entitat durant molts anys. Segur que això ens portarà més alt i més lluny si fem les coses bé”.

Del seu projecte amb el CE Altafulla se’n sap de moment que Kosmos ha comprat un terreny de 3,4 hectàrees a la zona adjacent al Karting Altafulla, molt proper als càmpings Don Quijote i Santa Eulàlia, on hi construirà un petit complex esportiu que inclourà el camp de futbol central de gespa natural, dos camps de gespa artificial de futbol 7 i dues grades amb un aforament total per a un miler de persones. La imatge aèria que veureu a continuació mostra l’espai que ocuparà tot el complex.

Imatge aèria on s’observa quins terrenys ha comprat l’empresa Kosmos a la zona del Karting Altafulla.

Els terrenys comprats estan repartits en tres parts. Dues pertanyen a dos particulars i una tercera part és propietat de l’ajuntament d’Altafulla que ha arribat a un acord amb l’empresa Kosmos per oferir el sol gratuïtament a canvi que el projecte inclogui la construcció d’unes dependències adjuntes on, com s’observa a la següent imatge, hi haurà un espai reservat per a les entitats altafullenques que actualment no tenen seu o necessiten més espai per a les seves activitats, una sala polivalent equipada amb projector i altres tecnologies per a dur-hi a terme presentacions; i un bar restaurant que s’atorgarà en sistema de concessió a través de concurs públic.

Distribució dels espais que acollirà el futur complex esportiu. Entre ells, aquells de caire municipal.

Tot i que els responsables del CE Altafulla no han confirmat ni desmentit la xifra, ja podem avançar que la inversió inicial que farà Kosmos en el projecte del futur complex esportiu, deixant a banda l’import pagat per la compra dels terrenys que desconeixem com hem dit anteriorment, seria superior als 4,5 milions d’euros. Amb aquests diners, es pretén invertir a tot el club però de manera molt especial al primer equip que cada cop s’haurà d’anar professionalitzant més ja que la intenció de Kosmos passaria per ascendir a la Segona Divisió RFEF en un termini de quatre anys. L’empresa estaria disposada a invertir fort en el fitxatge de nous jugadors per ajudar a consolidar l’actual plantilla i no preveuria de moment cap canvi en la banqueta.

Ara per ara, les intencions de la firma propietat de Gerard Piqué passen per iniciar amb fermesa un projecte groc i negre que tingui futur i solidesa, sense presses ni pressions. El següent pas per a consolidar tot el que hem explicat serà la firma protocol·lària i oficial de tots els contractes de compra-venda dels terrenys i de l’adquisició del 62% del club de futbol altafullenc que tindrà lloc en breu.