< 1 min.
image_pdfimage_print

Segons una investigació desenvolupada per científics de la Universitat de Califòrnia (Estats Units), les deixalles alimentàries fermentades podrien ajudar a millorar el creixement dels cultius agrícoles. Els experts comenten que en les seves proves han observat que aquest tipus de deixalles fermentades, poden estimular l’augment de bacteris que contribueixen a augmentar el creixement de les plantes gràcies a que les fan més resistents als microorganismes patògens, a més, es reduirien les emissions de CO2 de l’agricultura.

L’explicació és la següent: aquestes deixalles serveixen d’aliment als bacteris beneficiosos, la qual cosa incrementa el seu nombre i atès que produeixen metabòlits i compostos antimicrobians, afavoreixen una major resistència dels cultius ajudant a que les plantes creixin millor i molt més ràpid. L’assaig s’ha dut a terme en un hivernacle, un entorn tancat on no ha faltat reg, temperatura controlada i subministrament de deixalles.

La majoria del malbaratament alimentari no es recicla i suposa un 20% del que acaba als abocadors. Es tracta d’una enorme pèrdua econòmica i de recursos com la terra utilitzada, l’aigua, l’energia, el treball, etc. Amb diferents canvis es podria optimitzar la producció i reduir el malbaratament d’aliments, el que ajudaria a alimentar milions de persones i millorar la seguretat alimentària a nivell mundial.