2 min.
image_pdfimage_print

Les receptes de pa ràpid, massa per a pizza i llenties estofades han estat les més buscades pels espanyols en 2020, quan els tancaments i les restriccions d’horaris i aforament als restaurants a causa de la pandèmia han provocat que es cuini més a casa.

Segons un rànquing de les receptes més demandades que elabora la plataforma de receptes de Thermomix, Cookidoo -que recull 65.000 propostes gastronòmiques-, el segueixen de prop el pastís de pastanagues, les llenties amb verdures, la crema de carbassó, la samfaina i el pastís de formatge estil La Vinya, restaurant de Sant Sebastià famós per aquesta elaboració, que ha estat escollida com el sabor de l’any per The New York Times.

Segons les dades recollides per la companyia, hi ha una “gran similitud” entre els gustos culinaris masculins i femenins, mostrant-se els homes molt afins a la mitjana nacional i inclinant-se les dones “alguna cosa més pel dolça”, com l’esmentat pastís de pastanagues o la crema. Els resultats extrets de la plataforma reflecteixen molt bé la realitat que hem viscut a durant la pandèmia.

Va haver-hi uns mesos en els quals resultava complicat trobar farina als supermercats i és que quasi tothom es va bolcar en elaborar les seves pròpies masses i pans casolans, així com altres receptes dolces.

Totes aquestes dades reflecteixen la rellevància que ha tingut i té la gastronomia a la societat en època de confinament, ja que l’estudi “Radiografia de la felicitat a les llars espanyoles” situa la cuina entre els “cinc pilars de la felicitat per als espanyols”.