1 min.
image_pdfimage_print

La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus acollirà aquest divendres 20 d’octubre, a les 19h, la presentació de la tercera novel·la de l’escriptor Jaume Planas Panadès.

Es tracta de “Síndrome de Portlligat”, obra publicada pel segell editorial altafullenc La Banya Edicions que proposa al lector una trama propera al thriller, amb una mirada introspectiva i irònica, que barreja el mons de l’art, la literatura i el crim a través dels seus dos protagonistes. El nou llibre de l’escriptor vigatà, ja  s’ha presentat molt exitosament a Vic, Torelló i Cadaqués. Ara arriba a Reus en un acte on l’autor conversarà amb l’escriptora reusenca Montse Farrés i l’editor Òscar Ramírez Dolcet.

Jaume Planas, nascut a Vic l’any 1958, ha dedicat bona part de la seva vida a impartir classes de Llengua Catalana i Castellana i Ciències Socials a l’ensenyament secundari. Una de les dèries que ha marcat el seu imaginari és la dels viatges. L’any 2005 va publicar Tirguz, una novel·la que transporta als lectors per un triple viatge exòtic, oníric i iniciàtic a les terres d’Àsia Central. La seva segona novel·la, La Falç i la Rosa, va veure la llum l’any 2013 i narra el retorn d’un antifranquista exiliat a l’Índia i el seu retrobament no solament amb una Barcelona que ja no és la seva sinó també amb la lluita armada. Amb Síndrome de Portlligat continua la saga de personatges inquiets i anònims que intenten conjurar la fatalitat del destí.