L’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AHPT) i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona (AEHT) han donat a conèixer a través d’un comunicat l’ocupació real dels hotels de tot el territori. Des d’aquests òrgans turístics es matisa que la realitat del sector no es veu representada només a través dels allotjaments de Salou, Cambrils i la Pineda que són les destinacions que normalment agafen protagonisme.
D’aquesta manera, des de les dues associacions se sumen a més de les destinacions clàssiques aquelles lligades al Delta de l’Ebre, Tarragona Ciutat, Conca de Barberà, Priorat o Baix Penedès. En aquests indrets hi ha establiments vacacionals però també hotels urbans, cases rurals i petits establiments familiars.
En aquesta Setmana Santa, des de l’AEHT i l’AHPT es parla d’una ocupació d’entre el 80 i el 90% de mitjana afegint que aquells establiments associats que no han obert, no ho han fet per una manca de demanda, sinó pels costos propis de l´obertura, la manca de demanda que es preveu passada la Setmana Santa fins la temporada d´estiu i els tràmits i costos que comporta treure als treballadors de l’ERTO per només una setmana.
Si parlem de les ocupacions dels establiments facilitades pels membres de la junta de l’AEHT i de l’AEHPT, que reflecteixen la realitat dels socis de les dues plataformes hoteleres i dels diversos territoris que conformen la província i que aglutinen i representen, la Terra Alta està al 95% d’ocupació; l’Alt Camp, el Baix Ebre i el Montsià al 90%; i el Priorat i la Conca de Barberà al 100%.
A altres destinacions més concretes, les coses canvien perquè hi ha pocs establiments oberts. A Reus l’ocupació és del 40%, al Baix Penedès i al Baix Gaià arriba al 80% mentre a Tarragona ciutat es frega aquest mateix percentatge.
L’Associació Hotelera de la Província de Tarragona (AHPT) aglutina a més de 700 socis arreu del territori, es va constituir el passat mes de desembre com a entitat integrada dins l’AEHT i no alberga només a establiments de costa i de destins vacacionals, sinó una diversitat de més de 130 allotjaments turístics situats al centre de ciutats com Tarragona i Tortosa, o d’indrets rurals com El Priorat o la Conca de Barberà. Molts són negocis familiars amb moltes generacions darrera.