2 min.
image_pdfimage_print

L’oli Premium Coratina, de Mas Montseny, al Morell, considerat un dels cinc millors del món.

 

Els Premis Evooleum, que cada any destaquen els 100 millors olis d’oliva verge extra procedents de 24 països diferents, han fet història aquest any en reconèixer per primera vegada un oli català entre els deu millors puntuats de la competició. Parlem del Premium Coratina, elaborat pel Molí de Mas Montseny, situat a la localitat de Morell, que amb una puntuació de 95 punts s’ha col·locat en la cinquena posició de la classificació general, quedant només a dos punts del guanyador, el sud-africà De Rustica Estate Collection Coratina.

Aquesta gesta és encara més destacable si tenim en compte que el Premium Coratina ha competir en un selecte top 10, on també es troben quatre olis italians de primera qualitat, quatre més de diferents regions d’Espanya i un altre sud-africà. En total, més d’un miler d’olis van participar en aquesta prestigiosa competició, i els guardons s’atorguen no només als deu millors sinó també als millors de cada país representat.

La història del Premium Coratina es remunta als anys quaranta, just després de la guerra civil espanyola, quan es va fundar el Molí de Mas Montseny. Des d’aquell moment, aquest molí ha sigut l’epicentre de la producció d’olis d’oliva de gran qualitat. Aquest oli concret, elaborat amb la varietat Coratina, ha aconseguit un lloc privilegiat dins del món de l’oli d’oliva verge extra.

Cal destacar que aquest no és el primer reconeixement que rep el Molí de Mas Montseny. L’oli padrí d’aquesta cooperativa, fet amb la varietat arbequina, ha estat guardonat amb sis premis en la Fira de l’Oli de Catalunya, demostrant la consistència i la excel·lència de la seva producció al llarg dels anys.

La notícia del reconeixement al Premium Coratina ha estat rebuda amb alegria i orgull a Catalunya, ja que posa de manifest la qualitat i el saber fer dels productors d’oli d’oliva verge extra de la regió. Aquesta fita reforça la reputació de Catalunya com a productora d’olis d’oliva de primer ordre i obre noves oportunitats per a la seva exportació i promoció a nivell internacional.

Si el voleu comprar, l’oli d’oliva verge extra de la varietat Coratina pot trobar-se a preus entre 25 i 50€ per litre. L’oli de la varietat Coratina l’anomenen “il porfuomo” pel seu altíssim fruitat i la seva complexitat aromàtica. Té notes secundàries d’herba tallada, ruca, carxofa, ametlló, nou i herbes aromàtiques com el timó i la sàlvia.

És un oli d’excel.lència gràcies al seu gust ample, potent i molt agradable. Destaca per ser un dels olis amb més alta concentració d’antioxidants i polifenols (més de 700) i té un alt contingut en Àcid oleic (77%),  i en Oleocantal (amb propietats antiinflamatòries), fet que en algunes regions se’l tracta com un “Oli medicinal”