2 min.
image_pdfimage_print

Entrem a una sala gran. En un racó, Plutó segresta la seva neboda Proserpina amb el permís del pare d’ella i la converteix en senyora de l’Avern. A l’altra cantonada, l’adolescent Faetont li demana el carro al seu pare i déu del Sol, Apol·lo, i lluny de guiar-lo amb cautela provoca incendis i altera el Zodíac, de manera que Zeus el castiga. A la sala contigua, en aquest mateix espai, Júpiter passa comptes amb Licaó, rei d’Arcadia, perquè lluny d’atendre els visitants que arribaven al seu territori, els matava i els servia com a viandes a la taula. Júpiter el converteix en llop i així neix la licantropia i els homes llop.

Tot això passa al mateix moment al CaixaForum de Tarragona i sort en tenim que els quadres no agafen vida pròpia i es mantenen davant els nostres ulls per entendre la seva història. Aquí, al CaixaForum, s’hi pot veure fins el proper 25 de juliol la macroexposició “Arte y Mito. Los dioses del Prado”, que recull obres de Rubens, Zurbarán, Ribera i tants altres mestres, o escultures i altres objectes datats entre els segle I a.C i fins la primera meitat del segle XVIII.

Vuit seccions formen la mostra repartida en vuit temàtiques apassionants com l’amor i el desig, les faltes i els càstigs, les metamorfosis divines i humanes o els herois i guerrers. La sala és plena no només d’art, conté també mitologia i història, la passió per conèixer el passat que no ha de caure mai en l’oblit. L’Olimp dels déus és, temporalment, a la ciutat de Tarragona. Nosaltres, com a humans mortals, hem d’anar a observar-lo de ben a prop, per recordar la diferència entre ells, que són immortals des del seu naixement, i nosaltres que mai ho hem estat però voldríem en molts casos.

On veure l’exposició:

CaixaForum Tarragona (Carrer Colom 2)  · De dilluns a divendres de 10 a 14h i de 17 a 20h / Dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 20h/ Diumenges i festius d’11 a 14h.