3 min.
image_pdfimage_print

La sisena edició de l’Estiu a la Pedrera, que organitza l’Ajuntament de Roda de Berà amb l’objectiu de dinamitzar culturalment el municipi creant una oferta musical potent als mesos d’estiu, destaca un any més per la qualitat de la proposta que s’ha elaborat. A la recta final d’aquesta edició, arriben fins a Roda la cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet; el compositor i músic sallentí Carles Cases; i el grup musical Marala que posen a escena un espectacle on les veus i els cossos juguen constantment.

Cartell oficial del festival a la Pedrera de Roda.

Els concerts i espectacles programats a Roda de Berà dins d’aquest estiu a la Pedrera són gratuïts, de manera que cal arribar a temps per aconseguir una de les places de l’aforament, proper a les 150 cadires. De moment, la propera actuació serà aquest dissabte 31 de juliol, a les 22.00h, amb la mallorquina Maria del Mar Bonet que farà un repàs per la seva trajectòria musical.

Maria del Mar Bonet

El 7 d’agost, també a les 22.00h, serà el torn per a Carles Cases, compositor de més d’una setantena de bandes sonores de pel·lícules i músic enamorat del jazz. La violoncel·lista Sveta Trushka acompanyarà a Cases en aquesta actuació que serà un passeig per les músiques de l’art de la gran pantalla que el compositor ha creat aquests últims anys.

Carles Cases

L’últim concert de la temporada de la Pedrera serà el 14 d’agost i el protagonitzaran els membres del grup Marala, formació integrada per la Clara, la Selma i la Sandra que uneixen les seves veus i els cossos per a fer poesia visual i llençar el seu missatge al món.

Marala actuarà el 14 d’agost.

L’estiu a la Pedrera es donarà per clausurat el 28 d’agost amb la projecció de la pel·lícula seleccionada per la direcció del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada.

L’estiu a la Pedrera del 2021 ha estat veritablement potent perquè la proposta dels organitzadors ha inclòs concerts de la banda Petit Comitè, Guillem Roma i la seva Camping Band Orchestra, Jan Cruz amb el seu tribut a Joaquin Sabina, la gala lírica dels Tres Tenors i la representació de l’òpera El Barber de Sevilla, de Rossini.

L’espai escollit, la Pedrera de l’Elies, és una pedrera romana on s’aprecien perfectament les diferents marques d’extracció, tant canals excavats com marques de cisell. La construcció més emblemàtica feta amb pedra procedent d’aquesta pedrera, és el popular Arc de Berà.