Marta Balañá dóna una de les seves obres al Fons d’Art del Port Tarragona

L’artista altafullenca Marta Balañá ha donat una de les seves obres al Fons d’Art del Port Tarragona. Acompanyada pel seu marit, Balañá ha fet el lliurament d’una de les seves pintures a les mans del president del Port Tarragona, Josep Maria Cruset, qui ha volgut agrair sincerament el gest de l’artista, així com fer-li saber el gran reconeixement i la gran repercussió i acceptació que va tenir la seva obra durant els dies en què va ser resident al Tinglado 1.

Moment del lliurament de l’obra per part de Marta Balañá (centre) al president del Port, Josep Maria Cruset (segon per la dreta).

L’obra, que la Marta ha volgut cedir al Port, és una pintura de figuració expressionista de l’apartat ‘Batecs de llum i foscor’ que pertany a l’exposició ‘Un color porta a l’altre’ que es va poder veure al Port fins el passat mes de març i de la qual en vàrem parlar en aquesta revista.

Un total de 2.600 persones es va deixar portar per la força i l’expressió d’una exposició que no va deixar indiferent a ningú. Amb un gran potencial emotiu la mostra ha deixat empremta en el recorregut cultural i social del Moll de Costa.

L’artista

Marta Balañà és llicenciada en medicina i s’ha convertit en una de les artistes de referència a Altafulla i la resta del territori. La malaltia de Parkinson, que li van detectar el 1992, va ser el que la va conduir al món de la pintura i, es va convertir en el seu refugi i en la seva millor eina per sentir-se bé. Des de la seva casa a Altafulla ha transmès el seu amor al mar i al paper. Com ella mateixa ha declarat més d’una vegada ‘Les necessitats artístiques t’omplen, sobretot en moments difícils’.