2 min.
image_pdfimage_print

Imatge de la presentació, l’any 2023, del llibre “Altafulla en negre”.

 

Altafulla es prepara per una nit plena d’emocions el proper dissabte 22 de juny, coincidint amb la festa del Desè Aniversari de La Banya Edicions, editorial nascuda el 2014 i actualment amb seu al municipi. Per aquest motiu, s’ha preparat una festa al casal La Violeta a la qual hi assistiran més de 300 persones que ompliran a vesar aquest espai escènic. L’èxit de la convocatòria ha fet penjar el cartell de “Entrades esgotades” una setmana abans de l’acte.

La festa dels 10 anys de La Banya Edicions tindrà de tot. El principal element serà un concert de piano a quatre mans, protagonitzat pels compositors i intèrprets italians Daklen Difato i Alessandro Deljavan, que inclouen així Altafulla en la seva gira de presentació del seu nou disc que els porta a moltes ciutats europees.

A més, La Banya Edicions ha preparat sorpreses i regals. Tots els assistents tindran dos obsequis commemoratius de l’esdeveniment, un d’ells una revista commemorativa que recull la trajectòria de l’editorial. Per altra banda, al llarg de la vetllada de dissabte se sortejaran diversos lots de llibres editats per l’editorial altafullenca.

L’any 2018, la presentació del llibre de les memòries polítiques de l’Ariel Santamaria, a Reus, va aixecar molta expectació.

 

L’acte, que s’organitza amb el suport de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla, comptarà amb l’assistència de la Directora dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Lurdes Malgrat; el Sotsdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Santiago Castellà; a més d’alcaldes i regidors de diversos municipis.

La Banya Edicions es va fundar a la ciutat de Tarragona però, durant anys, va tenir molta rellevància a la ciutat de Reus on va publicar llibres de caire històric i documental sobre aquest municipi. Des del 2022, l’editorial té la seva seu física a Altafulla i ha dedicat part de les seves publicacions a parlar sobre temàtiques altafullenques, implicant sempre als projectes als autors i autores locals.

Enguany, coincidint amb el desè aniversari, els responsables de l’editorial han presentat diverses col·leccions editorials que ajudaran a categoritzar els diferents llibres que es publicaran. Entre ells, una col·lecció anomenada directament Reus, amb el repte d’iniciar una petita expansió cap aquesta ciutat sense deixar de focalitzar en Altafulla.

Cartell de la festa del 10è aniversari amb tots els detalls.

 

Els darrers dos anys, La Banya Edicions ha augmentat notablement el seu nombre de publicacions, traient al carrer mitja dotzena de llibres l’any 2023 i arribant a la desena aquest any 2024.