2 min.
image_pdfimage_print
La Universitat Rovira i Virgili (URV) viu un moment àlgid en la seva història acadèmica, amb una xifra rècord d’estudiants matriculats per al curs 2023-24. Un total de 12.664 estudiants de grau i 2.171 de màster han triat la URV com a destinació per a les seves carreres acadèmiques, superant totes les xifres de matrícula registrades en anys anteriors des de la seva creació.
L’augment ha estat notori en aquest curs, amb un increment del 2,6% en el nombre d’estudiants de grau en comparació amb l’any anterior. A més, s’ha registrat un augment del 1,8% en el nombre d’estudiants de màster. Aquestes xifres demostren l’atractiu creixent de la URV com a centre d’educació superior.
Dels 3.437 estudiants que han començat els estudis de grau aquest any, la majoria tenen una edat mitjana de vint anys i mig. És interessant destacar que vuit de cada deu estudiants han accedit a la universitat a través de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU), amb un 65%, o a través de cicles formatius de grau superior, amb un 15%.
Un punt destacable és que més de la meitat dels estudiants de grau i dobles graus (un 63%) provenen de la demarcació de Tarragona, reforçant la connexió de la universitat amb la comunitat local. El 17% prové de la resta de Catalunya, mentre que gairebé el 12% és d’altres regions de l’Estat espanyol, i un 8% és d’origen internacional.
Els nous estudiants que han ingressat a la URV aquest curs agafen el relleu dels que es van titular el curs anterior, amb un total de 1.986 persones graduades per la URV.
En el cas dels estudis de màster, la URV ha superat per segon any consecutiu la xifra de 2.000 estudiants matriculats, amb un augment del 1,8% en comparació amb l’any anterior. A més, tres de cada deu estudiants de màster provenen de països estrangers, amb una representació significativa d’Amèrica (43%), Europa (25%), Àsia (20%) i Àfrica (11%).
Aquest rècord de matriculacions subratlla la creixent reputació de la URV com a destí educatiu i la seva capacitat per atreure estudiants de tot el món. Les xifres de matriculació són dinàmiques, i aquestes dades, extretes el 17 d’octubre de 2023, proporcionen una visió prometedora de la universitat i el seu futur.