2 min.
image_pdfimage_print

El Govern de la Generalitat ha anunciat l’aprovació d’una sèrie de mesures excepcionals davant l’alarmant risc d’incendis forestals que amenaça diverses àrees del país. Les mesures s’han pres en el marc d’una reunió del Consell Assessor del Pla INFOCAT.

Les zones més afectades per aquestes restriccions inclouen municipis com Altafulla i altres localitats del Baix Gaià. Les mesures es dirigeixen als municipis que figuren en el mapa de perill d’incendi forestal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i que es troben en un estat de risc molt alt o extrem. A més, les restriccions s’aplicaran als municipis que hagin activat el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals. Les noves mesures entraran en vigor a partir de les 00.00 hores del dimarts i romandran vigents fins a les 00.00 hores del divendres 25.

Algunes de les mesures adoptades per les autoritats per fer front a aquesta amenaça imminent d’incendis són:

  • Prohibició total de l’ús del foc a l’aire lliure, incloent-hi les àrees de picnic i altres espais oberts.
  • Suspensió temporal de totes les autoritzacions prèviament concedides per a la crema de rostolls, pastures permanents, restes de poda i materials forestals.
  • Limitació de l’ús de maquinària i equips en zones forestals i àrees rurals en un radi de 400 metres, que puguin generar deflagracions, espurnes o descàrregues elèctriques, llevat que n’hi hagi hagut l’autorització explícita per part de l’organisme competents o siguin essencials per a tasques d’extinció d’incendis.
  • Prohibició estricte de l’ús de material pirotècnic.
  • Restricció de les activitats en colònies, estades esportives i altres semblants a les zones properes als edificis on es realitzi la pernoctació, així com a les activitats en casals de vacances i esportius.

Amb aquest conjunt de mesures, les autoritats busquen prendre accions proactives per prevenir la possibilitat d’incendis devastadors en un moment de risc extrem. Es recorda als ciutadans i a les comunitats afectades la importància de seguir les restriccions i les recomanacions emeses pel Govern per garantir la seguretat de tothom i la preservació dels recursos naturals.