2 min.
image_pdfimage_print

El pròxim divendres 24 de juny, Altafulla tornarà a viure un ambient especial, del que es podria respirar a la vila entre els segles XV i XVI, quan, conten les llegendes, les bruixes tenien un paper destacat amb les seves arts que guarien les ànimes. O bé, segons les males llengües, podien provocar desgràcies a voluntat mitjançant encanteris.

La XXII Nit de Bruixes recupera aquesta història màgica de la vila i ho fa mantenint com a eix central el mercat de paradetes amb professionals de l’esoterisme, la màgia blanca, la quiromància o el tarotisme, entre altres disciplines. És la XXII edició d’un certamen que es viurà plenament al carrer, sense encotillaments per la pandèmia. Cosa que és celebrada per l’organització de l’esdeveniment, com destaca el seu coordinador, Diego Spano.

La fira se celebrarà durant dos dies, donant el tret de sortida divendres 24 a les 18h de la tarda amb un ritual d’inici a càrrec d’Imma del Destí i la inauguració el mercat esotèric, que romandrà obert els dos dies de 18h a 00h.

El mateix divendres a les 20.30h es podrà gaudir d’una de les primeres xerrades. Es tracta de ‘La mujer auténtica’, a càrrec de Georgina Mercadé. I, posteriorment, serà la música d’Andrés Bastiani i Meritxell Puigdevall la que ens farà connectar l’essencial amb màgics somnis de poetes, a partir de les 21.30h.

La primera jornada de la Nit de Bruixes es tancarà amb una nova xerrada, a partir de les 23.30h sobre “Minerals, maneres de netejar, recarregar i utilitzar la seva energia”, a càrrec de Noemí Arrufat.

Pel que fa a dissabte, els gegants de la Bruixa i el Bruixot, passejaran per la fira per acompanyar grans i petits en la seva passejada entorn el Castell i també a la plaça del Pou, on s’hi ubicarà alguna parada més.

Sebastià d’Arbó protagonitzarà la primera xerrada del dia, a les 20.30h i l’Imma del Destí li agafarà el relleu a les 22h amb ‘Les lleis universals i la màgia de la paraula”. Mentre, a les 22.30h serà l’Escola de Dansa Alnatur la que amenitzi la vetllada amb “Raq’s min alma”.
Finalment l’Imma del Destí clourà la Nit de Bruixes amb el tradicional ritual de tancament “Horus, el tercer ull” despertar de la consciència. A la gespa del castell i a les 00h.

L’espai firal s’ubicarà entorn les eres i el Castell, mentre que les xerrades, els rituals i la música tindran lloc a l’era de l’Hospital. També és previst una zona de restauració a l’esplanada del Castell.

No cal cap reserva de plaça per cap dels actes programats i des de l’organització s’apunta a una sorpresa que no consta en el programa però de la que també podran gaudir lliurement els visitants al certamen, amb una bruixa com a protagonista.

En paral·lel a les activitats de l’esdeveniment també qui ho desitgi podrà gaudir d’una exposició ben suggerent al Museu Etnogràfic. Es tracta d’una mostra del fotògraf Joan Casas, amb quadres de Nu Art amb la creació d’alguns Nudescapes, on les formes del cos formen paisatges imaginaris nus.

Text: Altafulla Ràdio