2 min.
image_pdfimage_print

Joan Vives i Milà, en una foto captada pels membres del Centre d’Estudis d’Altafulla.

 

Altafulla està de dol arran de la mort de Josep Vives i Milà, Fill Predilecte del municipi. Conegut amb el nom de Joan de la Cecília, ens ha deixat als 91 anys. Així, Altafulla diu adeu a un home que va dedicar la seva vida a la seva comunitat i a la promoció de la cultura i les tradicions locals.

Nascut a Altafulla el 1932, Joan Vives va ser reconegut com un artista tallista de la fusta i un “pagès il·lustrat”, segons la descripció feta pel Centre d’Estudis d’Altafulla. La seva vida política va ser marcada pel seu servei com a regidor en els darrers anys de l’alcalde Jaume Vidal i els primers de l’alcalde Joan Pijuan.

Durant el seu mandat, va liderar, juntament amb altres regidors com Albert Boronat i Víctor Simó, una campanya d’embelliment de la població. Els primers resultats d’aquesta iniciativa van ser el monument i la font dedicats a Joaquim Gatell i Folch (el Caid Ismaïl) i la font de la plaça del Pou el 1969. Segons el Centre d’Estudis d’Altafulla, la bellesa de la part antiga d’Altafulla que admirem avui en dia és en gran part gràcies a ells.

Joan Vives va ser el primer president del Centre d’Estudis d’Altafulla, un càrrec que va assumir després de l’interinatge de Salvador Sellarès. La seva contribució va ser fonamental per consolidar aquesta institució com un referent cultural a la comunitat.

A més de la seva implicació política i cultural, va jugar un paper clau en la vida agrícola del municipi. Va ser president de la Cooperativa Agrícola d’Altafulla i de la Violeta. La seva passió per la música va ser també una nota destacada de la seva vida. Membre fundacional de l’Orfeó Nous Rebrots el 1964 i cantaire durant moltes dècades, va ser una figura clau en la creació del Xilofòrum d’Altafulla, impulsat pel mestre Antoni Gelabert a la segona meitat dels anys 60. A més, va ser membre actiu dels Castellers d’Altafulla des dels seus inicis el 1973 i un dels fundadors dels Grallers d’Altafulla el 1975.

L’Ajuntament d’Altafulla ha decretat tres dies de dol per honorar la memòria d’aquesta estimada personalitat local. Amb la seva mort, Altafulla perd un dels seus fills més il·lustres, deixant un llegat que perdurarà en la memòria col·lectiva de la comunitat. La seva contribució a la cultura, la política i la vida quotidiana d’Altafulla serà recordada amb estima i gratitud.