2 min.
image_pdfimage_print

Imatge de mossèn Pere Dalmau. Foto: Arquebisbat de Tarragona.

 

Altafulla, i els fidels de la parròquia de Sant Martí especialment, estan de dol per la pèrdua d’un dels seus pastors més apreciats i estimats, mossèn Pere Dalmau i Vidal, que va morir aquest passat diumenge als 76 anys. Des de setembre de l’any passat, mossèn Pere havia estat al capdavant de la parròquia d’Altafulla, on la seva arribada va ser rebuda amb gran entusiasme i esperança.

Mossèn Pere, nascut a Vinyols i els Arcs el 1948, va ser un home de fe profundament arrelada i d’un compromís inquebrantable amb els valors de la proximitat i l’empatia cap als altres. La seva trajectòria com a capellà va estar marcada per un servei dedicat i amorós, que va iniciar el 1975 a la parròquia de Sant Esteve de Vila-seca i va continuar en diverses comunitats de la diòcesi.

La seva gestió a la parròquia de Sant Martí d’Altafulla, encara que breu, va ser significativa. En aquesta etapa de la seva vida, mossèn Pere va buscar revitalitzar la comunitat parroquial, promovent la participació de tots els feligresos en les activitats eclesiàstiques i comunitàries. La seva visió era la d’una església viva, centrada en el benestar i el desenvolupament espiritual de la seva gent.

Mossèn Pere es va distingir per la seva capacitat d’escoltar i d’estar proper als seus feligresos, aconseguint crear un veritable sentit de comunitat. La seva presència a Altafulla va ser una benedicció per a molts, aportant llum i esperança en moments de dubte i incertesa.

La seva mort ha deixat un buit difícil de guarir als cors de la gent d’Altafulla i a tota la diòcesi de Tarragona. Mossèn Pere serà recordat no només per la seva dedicació com a pastor, sinó també per la seva calidesa humana, la seva generositat i el seu ferm compromís amb els valors del cristianisme.