2 min.
image_pdfimage_print

Imatge de la reunió del Consell creat, amb la presència d’alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya.

 

S’ha celebrat la primera reunió de constitució del nou Consell Català de Municipis Rurals. Aquest òrgan, format per 25 membres, inclou 22 alcaldies de tot el territori català, juntament amb tres representants de la Generalitat. Amb un enfocament en el suport als municipis rurals de menys de 2.000 habitants, el Consell servirà com a plataforma d’assessorament per a l’Executiu en temes relacionats amb el règim local i la participació comunitària.

Cal destacar la importància d’aquesta iniciativa en la seva missió de garantir l’equilibri territorial, l’arrelament i el repoblament, així com la igualtat d’oportunitats. En una primera trobada celebrada i amb la presència de molts alcades i alcaldesses, s’ha ressaltat la necessitat d’actuar ràpidament davant del desequilibri actual, ja que només el 4,2% de la població habita en el 61% dels municipis.

Un dels punts destacats ha estat l’impuls de l’Estatut de Municipis Rurals, un marc legal pensat per abordar les especificitats d’aquests entorns. La seva aprovació, diuen, serà fonamental per al futur dels municipis rurals, ja que condicionarà les futures normatives per tenir en compte les necessitats locals.

Les alcaldesses i alcaldes que han assistit a la reunió han estat: Mireia Burgués Novau (Àger), Joaquim Miralles Pegueroles (Arnes), Miquel Reverter Tres (Castellfollit), Àlex Prehn Faura (Copons), Queralt Tor Guitart (Gisclareny), Marta Poch Massegú (Josa i Tuixent), Elena Llauradó Pomar (La Granadella), Josep Coma Guitart (Molló), Josep López Ruiz (Ullà), Maria Carme Casals Rosell (Sant Julià de Cerdanyola),Carme Ferrer Cervelló (Senan), Ester Ordeig Casas (Sobremunt), Eva Viñoles Marín (Susqueda), Gerard Sabarich Fernández-Soto (Rialp), Concep Cañadell Salvia (Térmens), Mario Urrea Marsal (Torrebesses), Josep Bigorra Llauradó (Viaplana), Ester Farreró Jiménez (Vilaür).