2 min.
image_pdfimage_print

El Baix Gaià té una riquesa gastronòmica, hotelera i turística suficient com per caminar de manera individual en la seva promoció i obertura al món. Per això ha nascut l’Associació d’Hostaleria del Baix Gaià que s’ha presentat aquest dilluns a la Masia Can Martí de la Riera de Gaià, un espai escollit estratègicament per part dels organitzadors per a demostrar que l’interior té tanta importància i potencialitat com l’àrea de costa.

Moment de la presentació de la nova associació.

Alejandro Francino, tot un expert en l’àmbit de la hoteleria, el turisme i la gestió empresarial, és el president d’aquesta nova entitat que està directament vinculada amb l’AEHT. A l’acte de presentació hi han assistit l’alcalde de la Riera, Jaume Casas; el president del Consell Comarcal del Tarragonès i alcalde de Perafort, Joan Martí Pla i Pla; el president de l’AEHT, Francesc Pintado; alcaldes de diferents municipis del Baix Gaià i tots els membres de la junta de la nova Associació d’Hostaleria del Baix Gaià.

A Alejandro Francino l’acompanyen en aquesta nova aventura Manel Fernández d’El Capitan (Torredembarra), Josep Maria Lloret del Grupo Gran Claustre (Altafulla), Sandra Fabré, d’Hotel Chekin VM (Torredembarra), Pau Tules, de La Torre d’En Guiu (El Catllar), David Amorós de Lola Bistro (Altafulla), Xavi Mercadé de l’Oxid (Torredembarra), Joan Anton Giménez, de La Gavina (Creixell), Ernest Molina de La Bota (Roda de Barà) i Roberto Isidre d’Els fogons del Drac (Riera de Gaià).

Com ha comentat Alejandro Francino, nou president de l’AEH Baix Gaià: “quan més gran sigui aquesta associació, quants més socis tingui; més força aconseguirem i més lluny arribarem”

Imatge de part de la junta de la nova associació i dels convidats a la presentació.

Amb la constitució d’aquesta nova associació, l’AEHT segueix amb el propòsit de regenerar i dinamitzar el sector arreu del territori i com comenta Francesc Pintado: “després de 3 anys creant associacions al Baix Penedès, Tarragona Ciutat, Reus, Salou, Vila-Seca, Cambrils, Terres de l´Ebre, Conca de Barberà i Priorat Enoturisme; avui fem gran l’Associació de restaurants de Torredembarra (ART), convertint-la en AEH Baix Gaià” Així doncs, la nova associació passa des d’avui a englobar Torredembarra, Altafulla, Creixell, Roda de Barà, La Riera de Gaià, Salomó, La Pobla de Montornès… entre altres poblacions d’aquest territori únic del Camp de Tarragona.

L’AEH Baix Gaià neix amb l’objectiu de fer guanyar força, visibilitat i recolzament en uns moments molt difícils pel sector. Un dels reptes plantejats per la nova junta és també posicionar la marca turística Baix Gaià. Un destí que sempre ha mostrat un gran atractiu equilibrat entre mar i muntanya; entre cultura i gastronomia.