2 min.
image_pdfimage_print

El far de la Banya, al dic de Llevant del Port de Tarragona, acull aquest divendres 9 de juliol a les 22.00h la VIII Nit Literària, un esdeveniment estiuenc que l’any passat no es va realitzar ateses les condicions de la pandèmia i que torna amb el títol A bord’, vaixells i navegació.

Impulsada des del seu inici pel Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona, la Nit Literària compta en aquesta edició amb lectures literàries que aniran a càrrec de Gertri Adserà, de la Llibreria Adserà pels quaranta anys de singladura; Magí Sunyer, escriptor; Rosa Ma Codines, presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès pels cinquanta anys de l’entitat; Núria Obiols, directora d’operacions portuàries del Port de Tarragona, i Josep M. Cruset i Domènech, president del Port de Tarragona. L’acompanyament musical anirà a càrrec de Guillermo Plazas i Aima Filella (violins).

 

Per a poder gaudir d’aquesta estiuenca nit literària cal fer una inscripció prèvia atès l’aforament limitat a un d’aquests dos emails museuport@porttarragona.cat i bptarragona.cultura@gencat.cat

Per altra part i sense marxar del Port, aquest dissabte 10 de juliol es podrà gaudir de la música tradicional catalana també a l’aire lliure: una cantada d’havaneres al barri del Serrallo. Durant tot el mes de juliol, les havaneres retornen al Port de Tarragona i en aquest cas ho fan en un espai emblemàtic com la Pèrgola del Serrallo que és l’escenari que acull les ‘Havaneres del Port- Nits a la Pèrgola’, un cicle impulsat per la marca cultural del Port, Moll de Costa.

És la segona actuació d’aquest cicle de recitals, i la primera, dissabte passat amb el grup ‘Els Pescadors de l’Escala’, va ser un èxit de públic. Els recitals d’havaneres són activitats gratuïtes a l’aire lliure que compten amb les mesures anticontagi de la covid-19 amb la presa de temperatura prèvia, mascareta durant l’actuació i manteniment de la distància social. L’aforament previst és de 150 a 200 persones.