2 min.
image_pdfimage_print

Salvador Gatell en una imatge d’arxiu d’Altafulla Ràdio. Foto: cedida.

 

En una sessió emotiva i carregada de reconeixement, el Ple Ordinari d’Altafulla d’aquest dilluns al vespre va viure un dels seus moments més destacats quan es va procedir a la votació per la concessió del títol de Fill Predilecte de la vila al reconegut veí Salvador “Vadó” Gatell. La proposta, iniciada pel Centre d’Estudis d’Altafulla i secundada amb entusiasme per diverses entitats culturals, com el Cercle Artístic d’Altafulla, la Colla dels Bastoners, els Gegants i Nans, els Grallers i els Castellers d’Altafulla, ha estat aprovada per unanimitat per tots els grups municipals.

Salvador Gatell Gavaldà, figura emblemàtica i estimada dins del teixit associatiu altafullenc, ha dedicat tota una vida al foment de la cultura popular i la tradició de la localitat. La seva contribució més remarcable potser es trobi en la creació del Centre d’Interpretació situat a la pallissa de l’Era del Senyor, un espai que gràcies a la seva visió i esforç per recollir, restaurar i donar objectes de gran valor històric i cultural, ha esdevingut un punt de referència cultural i educatiu per a la comunitat d’Altafulla i visitants.

La decisió del Ple Ordinari reflecteix el profund agraïment i reconeixement de la comunitat altafullenca cap a “Vadó” per la seva incansable dedicació i amor per la vila. Aquesta distinció no només honra la seva figura sinó que també destaca la importància de preservar i difondre el patrimoni cultural i les tradicions que defineixen Altafulla.

L’acte de concessió del títol es preveu que serà un dels esdeveniments més esperats i emotius de l’agenda cultural d’Altafulla, on residents i diverses associacions es reuniran per celebrar el llegat i la continuada aportació de Salvador Gatell a la vida cultural i social de la vila.