2 min.
image_pdfimage_print

El Consell Comarcal del Tarragonès, des de l’Àrea Bàsica i dins del marc del Servei de Primera Acollida Comarcal continua impulsant i coordinant la realització de cursos d’alfabetització i que aquest any es realitzaran als municipis d’Altafulla, El Morell, La Riera de Gaià i Salomó. Així, des de mitjans de setembre ja s’estan duent a terme els cursos en els espais que aquests municipis han posat a disposició.

En el cas d’Altafulla, les classes s’impartiran a l’Escola d’Adults de la Pallissa de l’Era de l’Esteve, al carrer Onze de Setembre, s/n. L’objectiu bàsic del programa Lletres per a Tothom és facilitar l’alfabetització en català a persones  que, en origen, no tenen domini ni de la lectura ni de l’escriptura, amb l’objectiu també que això potenciï  la seva autonomia podent avançar en el seu camí cap a la integració.

Cada curs o edició de Lletres per a Tothom, té una durada de 120 hores. distribuïdes de la següent forma: 90 hores lectives en horari de matí o tarda d’acord a criteris de viabilitat i optimització del curs i 30 hores de pràctica amb la implicació de la xarxa del voluntariat del municipi  per promoure el coneixement vivencial dels recursos normalitzats, serveis i entitats del municipi i fomentar la relació entre els veïns i veïnes.

Aquests cursos estan finançats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies  i pel Fons Social Europeu,  coordinats des dels Consell Comarcal del Tarragonès,  realitzats per l’APELLC  (Associació de Professionals i Estudiosos  en Llengua i Literatura Catalanes).

Descarrega el díptic.

Text: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Altafulla.