2 min.
image_pdfimage_print

Sortia a conèixer els camins i racons del municipi on vivia, amb el seu cavallet que plantava davant del paisatge que la mirada havia escollit. A Altafulla, el pintor Josep Sala va dedicar-hi molts anys de la seva vida, especialment els últims, a aquest exercici tan intens i particular que és la pintura i l’art. Va deixar petjada i ara se li ha reconegut de nou. Fa uns anys ja se’l va nomenar fill adoptiu d’aquesta vila i ara, per donar-li un espai permanent que el recordi, s’han inaugurat els jardinets que porten el seu nom.

Un moment de la presentació dels jardins Josep Sala.

Una escultura de Marcel Socias presideix l’espai ubicat entre el camí de l’Hort de Pau i el de les Moreres. En aquest espai es va fer aquest passat diumenge la inauguració oficial amb la participació, a més dels representants polítics, de la família de Josep Sala. La seva filla Amanda va intervenir agraint el gest de posar a aquest petit pulmó verd el nom del seu pare.

A més de la descoberta del propi espai i de la presència de l’escultura, que canvia la forma depenent de l’angle des d’on es miri, es va presentar el llibre “81 altafulles de Josep Sala” editat pel Centre d’Estudis d’Altafulla. De fet, Sala va ser un soci assidu d’aquesta entitat a la qual s’hi va vincular molt. També va cofundar el Centre Artístic i, en molts sentits, va ser un altafullenc molt exemplar.

 

Escultura que ha elaborat Marcel Socias i que presideix els nous jardinets Josep Sala.