2 min.
image_pdfimage_print

Imatge: Jacobo Maleriro.

 

Ryoki Inoue, un escriptor brasiler d’origen japonès, ha captivat el món de les lletres amb la seva increïble proesa literària. Als seus 77 anys, ostenta el rècord mundial com l’escriptor més prolífic, amb un total de 1.086 novel·les publicades. La seva carrera esdevé un fenomen inusual, amb la publicació de sis obres al mes i una dedicació que va més enllà del convencional.

Nascut el 22 de juliol de 1946 a São Paulo, de mare portuguesa i pare japonès, Inoue va iniciar la seva carrera com a metge, graduant-se en medicina el 1970 i convertint-se en un especialista en cirurgia toràcica. Tanmateix, el seu vertader amor era la paraula escrita. L’any 1986, va prendre la decisió valenta de deixar la medicina per seguir la seva passió com a escriptor.

En pocs anys, va monopolitzar el 95% dels llibres de butxaca publicats al Brasil. Aquesta omnipresència literària va obligar l’editor a obligar-lo a crear i utilitzar fins a 39 pseudònims per gestionar la seva impressionant producció. La seva destresa multifacètica es va reflectir en temes variats, des d’espies fins a novel·les del far west.

Inoue descriu el seu procés creatiu com el 98% de suor, 1% de talent i 1% de sort. La seva disciplina constant i l’autoexigència implacable són els motors que el mantenen davant de l’ordinador fins a la finalització de cada nova obra. Aquesta dedicació implacable li ha permès escriure 999 relats en tan sols sis anys.

El seu amor per les novel·les del Llunyà Oest, no només va captivar als lectors, sinó que també va generar situacions curioses, com la prohibició de portar els seus llibres a algunes fàbriques, ja que provocaven una disminució de la producció per la immersió absorbent dels treballadors en els seus textos.

Malgrat la seva increïble producció, Inoue no només es va limitar a les novel·les de butxaca. En 1992, va proposar millores gràfiques als llibres portuguesos, però els seus suggeriments van ser ignorats, ja que cap publicació volia adaptar-se a un públic intel·ligent ni competir en el mercat internacional.

Afrontant restriccions logístiques amb les impremtes portugueses, Inoue va decidir passar de llibres de butxaca a obres més grans, amb una major qualitat literària i gràfica. No obstant això, aquesta transició també va portar els seus propis reptes, ja que cap impremta portuguesa podia satisfer la demanda de la seva prolífica producció, amb aproximadament sis llibres cada mes.

La seva història va captar l’atenció d’un periodista nord-americà, Matt Moffett, que va passar una tarda a la seva casa per comprendre el seu procés creatiu. En un article publicat al “Wall Street Journal”, Moffett va revelar com la novel·la “Secuestro Fast Food” va ser creada en una sola nit, des de les 23:30 fins a les 4 de la matinada.

Ryoki Inoue es consolida, doncs, com una llegenda viva en el món de la literatura, amb una carrera extraordinària que desafia les convencions i inspira els amants de la paraula escrita a explorar nous límits. La seva dedicació, combinada amb la seva diversitat temàtica, el converteixen en un exemple únic dins del panorama literari mundial.