2 min.
image_pdfimage_print

Crear per encàrrec és el nom que l’artista altafullenc Salvador Anton ha triat per exposar una faceta de la seva vida que no tothom coneix, la d’il·lustrador d’articles d’opinió per a la premsa escrita, ofici que ha realitzat durant molts anys i a diversos mitjans.

Salvador Anton arriba amb una mostra diferent a les que ens té acostumats.

La mostra, que s’inaugura aquest divendres 18 de novembre, a les 20.00h a l’espai cultural Franco Battiato ubicat al número 26 del carrer Martí d’Ardenya d’Altafulla, és una forma de reivindicar un modus expressiu tant important com la il·lustració que permet jugar amb moltes tècniques per acabar vinculant l’obra amb el text de l’article sense que l’artista perdi personalitat.

 

Una de les il·lustracions de l’exposició.

 

Així es demostra que l’ofici d’artista no passa només per saber fer anar un pinzell, que requereix també intel·ligència per conceptualitzar un text a través de la imatge il·lustrada. En aquest cas, la mostra que s’estrena aquest divendres és un recull d’il·lustracions publicades al diari Avui entre anys 2001 i 2009. Hi ha, curiosament o no, articles que encara són vigents avui en dia perquè parlem de temàtiques com l’economia, religió, guerra, política, educació, llengua, cultura, globalització, relació Catalunya-Espanya, Renfe o independència.

L’exposició es podrà veure fins el proper 31 de desembre, tots els matins de 9.00h a 13.00h.

 

Una altra de les obres que es poden veure a l’exposició.