2 min.
image_pdfimage_print

Els temps de pandèmia no passen ni hi ha la percepció que passin en uns quants anys. Per això cal reinventar-se i dissenyar nous escenaris per a activitats tradicionals que no es poden perdre amb el temps. Sant Jordi,  amb la celebració del dia llibre i la rosa, és un clar exemple d’acte que cal mantenir però no amb el format de sempre.

L’any passat es va suspendre i enguany no es podia arribar a aquest punt. Per aquest motiu els ajuntaments de moltes ciutats catalanes han optat per concentrar tot el gruix simbòlic de la jornada en un espai concret i acotat, de manera que només hi haurà al carrer els venedors de roses i les llibreries, deixant fora les parades d’entitats i partits polítics que, per altra part i en opinió de moltíssimes persones, tampoc tenen massa raó de ser en jornades que es dediquen a altres coses i no a la difusió ideològica.

Els espais on hi haurà la venda de roses i llibres estaran acotats i hi haurà un aforament concret per evitar aglomeracions i una major difusió del virus que, si seguim amb els índexs de vacunació tan baixos com ara, ja farà de les seves igualment a aquests espais més reduïts.

En el cas d’Altafulla, el Sant Jordi de 2021 es veurà i viurà a l’esplanada de les Escoles Teresa Manero. Allí es farà un millor control d’accés del públic i hi haurà els representants del sector del llibre i la rosa.

La Biblioteca d’Altafulla també ha previst activitat aquell dia. Així, participarà a la trobada de Sant Jordi sota el lema “L’arbre dels desitjos” i tindrà també la taula dels autors locals a la qual s’hi poden sumar tots aquells que compleixin aquests requisits i vulguin presentar la seva obra aquell dia.

La jornada, doncs, serà una mica “diluïda” si pensem en aquelles diades de Sant Jordi no tan llunyanes. Però, finalment, es mantindrà la tradició i això és el més important.