2 min.
image_pdfimage_print

Després de quasi mig segle d’història, l’Hemeroteca de Tarragona, depenent de la Fundació Catalunya La Pedrera i ubicada al número 21 del carrer Mossèn Salvador Ritort i Faus, ha tancat portes.

Imatge de la façana de l’Hemeroteca al carrer Mossèn Salvador Ritort i Faus de Tarragona.

Fundada l’any 1974, aquest espai acollia un dels millors fons documentals de Catalunya i de tot l’estat espanyol, amb algunes publicacions diàries i periòdiques molt rellevants. Des de fa uns mesos, tot aquest fons s’ha anat traslladat a les dependències del Centre de Recursos per l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) de la Universitat Rovira i Virgili.

El donatiu el formen més de 800 títols de revistes i 24 diaris locals, nacionals i internacionals, així com llibres d’àmbit local i d’història de la premsa. Després de molts mesos de feina, de catalogació de tot el material per part del personal del CRAI, el fons complet podria estar accessible en molt poc temps.

El fons de l’Hemeroteca has estat cedit al CRAI de la URV. Foto: www.diaridigital.urv.cat

Com s’explica a la web de la URV, l’Hemeroteca de Tarragona va ser fundada gràcies a l’empenta de Luis Navarro Miralles, professor del departament d’Història Moderna de la Delegació de Tarragona de la Universitat de Barcelona, el que seria l’embrió de la URV. En els seus inicis, era un grup d’estudiants de la Facultat de Lletres els que guardaven les publicacions periòdiques que rebien, i al 1976 els fons acumulats per la Universitat es van integrar a l’Obra Social de Caixa Tarragona, que en va seguir ampliant la col·lecció.

Ara, aquest espai de consulta en l’àmbit social i cultural desapareix de la seva seu tot i que, sortosament, només desapareix el continent i es manté tot el seu contingut.