2 min.
image_pdfimage_print

La Generalitat de Catalunya ha declarat oficialment l’any 2021 com a commemoratiu del naixement del pintor, escultor i ceramista Palau Ferré. Per aquesta raó, el centenari del cubista comptarà amb 20 exposicions temàtiques i territorials arreu de Catalunya i una força presència a les xarxes socials. El Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona acull doncs la mostra d’aquest creador que romandrà oberta fins el proper 13 de juny.

Sota el títol ‘Palau Ferré. Retrospectiva biogràfica’ es pot fer un recorregut per a conèixer el periple vital d’un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX. Projectes que van veure la llum des de la localitat catalana de Montblanc fins als Estats Units, passant per Barcelona o París.

La mostra es presenta amb un disseny expositiu impactant i atractiu, per tal que les persones que s’apropin al Tinglado 1 puguin endinsar-se i fotografiar-se dins de la història de l’artista. A més, l’exposició compta amb un component audiovisual destacat i tindrà un important focus a les xarxes socials.

Imatge de Palau Ferré al seu estudi.

L’obra de Palau Ferré, nascut el 1921 a Montblanc, es caracteritza per la seva singularitat cubista d’estil picassiana, molt influïda pels anys que l’artista va viure a París. Va ser un apassionat del color, els seus quadres tenen traços expressionistes on hi destaquen els vermells intensos i els verds.

La seva trajectòria vital el vincula a la defensa dels valors de la pau, la solidaritat i la llibertat. Amb aquest compromís amb la humanitat, Palau Ferré, va fer nombroses donacions dels seus quadres per a projectes socials i culturals, com Amnistia Internacional, Mans Unides, Memorial per la Pau Vidal Llecha, entre d’altres.

Aquesta exposició a Tarragona té l’objectiu d’oferir una retrospectiva biogràfica que connecti de nou la ciutat amb un dels nostres artistes més singulars. L’horari per visitar-la durant el mes de març, és de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 16h a 19h. Diumenges i festius d’ 11h a 14h. A partir del mes d’abril l’horari serà de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 17h a 20h. Diumenges i festius, mateix horari que durant el mes de març, d’11h a 14h. Durant ambdós períodes, els dilluns romandrà tancada.