Tarragona resol la seva assignatura pendent amb Màrius Serra i li dona el lloc que li pertoca

En pocs dies, la ciutat de Tarragona retrà homenatge escrit a un dels seus fills més creatius i rellevants malgrat el temps, i per altres temes, no hagi tingut fins ara tota la rellevància que li pertoca.

Portada del llibre de Màrius Serra que es presentarà en pocs dies a la URV.

L’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV serà l’escenari de la presentació del llibre “Màrius Serra i Flores. Creativitat sense barreres” que, com el nom indica, dona la màxima visibilitat a la figura humana i professional d’aquest publicista, dissenyador gràfic, fotògraf, il·lustrador, pioner de la senyalització industrial i guerriller compromès amb el tema de les discapacitats.

Marius Serra va ser una figura polifacètica que va aportar creativitat i aire fresc a la Tarragona dels seixanta fins que, una malaltia degenerativa, va truncar als 66 anys la seva trajectòria professional i artística.

Mercè Alonso va detectar la singularitat de Màrius Serra i va iniciar una creuada personal perquè la seva empremta no fou oblidada. Des de la seva cadira de rodes va connectar la família amb la doctora i investigadora Assumpció Huertas, de la URV. L’exhaustiva documentació gràfica que va escanejar del “corpus” professional i artístic del professional i artista va encendre aquesta metxa, i amb l’ajut de la periodista i coeditora Helle Kettner i d’altres exalumnes del Màster de Comunicació Estratègica van seguir mesos d’entrevistes amb clients i amics, per donar coherència i sentit al manuscrit, que ara ens arriba en format de llibre.

Gairebé han passat 10 anys per veure aquesta obra publicada, on podrem descobrir el seu valor com a creatiu i la seva importància dins de l’àmbit del màrqueting i la publicitat gràfica i radiofònica, a més de perfilar amb rotunditat un període recent i documentat de la història de Tarragona i els anys daurats del comerç al nostre territori. També ens trobem la part humana, reflectida en la seva lluita diària contra una malaltia, afrontada des de la acció i l’optimisme vital.

Aquest pioner de la senyalització serigrafiada per a la petroquímica, els programes de radio, les relacions d’oci amb la cultura, la creació de passarel·les de moda amb performances artístiques, que va anar alimentant un teixit on el comerç del territori va créixer ràpidament, té finalment una part d’allò que se li devia històricament.

PRESENTACIÓ

Llibre “Màrius Serra i Flores. Creativitat sense fronteres”

Dia: dijous 15 de desembre

Hora: 19.30h

Lloc: Aula Magna del Campus Catalunya. Avgda de Catalunya 35, Tarragona.