3 min.
image_pdfimage_print

Imatge de l’ampolla que el nen va llençar al mar i que s’ha trobat tres mesos després, amb el missatge encara al seu interior.

 

Sembla una història de pel·lícula, com aquella “Missage in a bottle”, però en aquest cas és real. En Tillmann, un nen alemany d’onze anys, va llençar una ampolla al mar des de l’illa de Mallorca el passat 13 de novembre del 2023. Al seu interior, hi va posar un paper que contenia un missatge, un escrit senzill on explica entre altres coses quines són les seves aficions o els seus esports preferits.

L’ampolla va iniciar el seu camí pel mar i tres mesos després va ancorar a la sorra de la platja de Miseno, a la ciutat de Bacoli, a Itàlia. Un jove d’allí, el Dario Grande, la va trobar mentre passejava i la va obrir.  El pas dels dies, i especialment la violenta tempesta que els últims dies ha colpejat amb força les costes de la Campània italiana, van fer possible aquesta mena de miracle que ha permès comunicar-se a dues persones, a més de 1.400 quilòmetres de distància marina, en uns temps on tot va per whatsapp i les xarxes socials.

El Dario, del jove italià que passejava per la platja i va trobar-se l’ampolla.

 

Ara, el Dario Grande donarà continuïtat a aquesta èpica, nostàlgica i emotiva història llençant de nou al mar la mateixa ampolla, amb un missatge diferent, tot esperant que la fortuna, les corrents marines i el temps, facin de nou possible l’aventura.

Però, anant més lluny i com explicava avui el periodista d’Ischia Gennaro Savio, qui ha donat rellevància a aquesta bella història per aconseguir rellevància social, el jove Dario Grande té previst viatjar a Mallorca per conèixer al Tillmann, aquell noiet alemany que un dia, qui sap perquè, va decidir fer un gest tan poc habitual com bell. La vida, al final, és plena de gestos petits que acaben sent grans i d’experiències reals que semblen tretes de la ficció.

Foto del Gennaro Savio, el perriodista italià que ha explicat aquesta història a tot el món per difondre la realitat d’un fet i un gest que no es poden oblidar.

 

La noticia ha tingut la seva difussió a través de la veu del Gennaro Savio, experimentat periodista italià resident a l’illa d’Ischia que col·labora amb diversos mitjans de comunicació molt importants. Explicada la història i els fets, només ens queda dir: Gràcies Tillmann per llençar l’ampolla. Gràcies Dario per recollir-la. Gràcies Gennaro per explicar-ho.

Imatge de la carta enviada pel Tillmann dins de l’ampolla.