2 min.
image_pdfimage_print

Els pastissers Yan Duytsche i Rafael Aguilera s’han imposat recentment als prop de 70 participants al VI Concurs Millor Panettone Artesà de l’estat 2021, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB). La pastisseria Dolç Par Yann Duytshche de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) ha guanyat a la categoria de panettone clàssic (de fruites).

Imatge dels panettone guanyadors al concurs estatal celebrat a Barcelona.

Duytsche, que ja va guanyar la primera edició del concurs el 2016, es va formar a l’École Hôtelière Touquet-Paris Plage però la seva gran escola va ser Moulin de Mougins (3 estrelles Michelin) del xef Roger Vergé, on va exercir de segon de pastisseria. També va treballar a Baixas (Barcelona) i a l’establiment de Daniel Giraud, elegit Millor Obrador de França. L’any 2006 va obrir la pròpia pastisseria, Dolç, on practica pastisseria d’autor, amb receptes pròpies i elaboracions sempre artesanals.

Cal Jan, amb establiments a Torredembarra i al mercat de Tarragona, s’ha imposat a la categoria de xocolata. El lideren dos joves pastissers: Rafael Aguilera i Magí Rovira, formats a l’Escola de Pastisseria Hoffman i amb experiència amb professionals com Toni Viñas, Jordi Bordas, Josep Maria Rodríguez i Eugeni Muñoz. Fan pastisseria d’autor, moderna, i un dels punts diferencials són els seus creatius pastissos individuals.

Les varietats de dolços a Cal Jan, de Torredembarra, són totes conegudes i exitoses.

Els pastissers guanyadors obtenen el guardó a l’establiment amb el ‘Millor Panettone Artesà de l’Estat 2021’, un premi de 1.000€ i la possibilitat de competir a la Copa del Món del Panettone del 2022.