2 min.
image_pdfimage_print

Repassar el recoreregut fet sempre és necessari i més fer-ho de manera pública per a mostrar a la societat els resultats. El proper dijous 26 de gener, a les 18.30 hores, tindrà lloc l’acte d’inauguració de l’exposició itinerant “Bombers 40 anys” al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). Presidiran l’acte la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort. També hi intervindran el director del MNACTEC, Jaume Perarnau, i la regidora de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat de l’Ajuntament de Terrassa, Patricia Reche.

L’exposició repassa les quatre dècades d’història de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) de la Generalitat de Catalunya, explicant-ne els orígens, l’evolució, el funcionament actual i els reptes de futur. Nou maniquins complementen el discurs historiogràfic: mostren els 4 uniformes d’intervenció que han tingut els Bombers de la Generalitat al llarg de la seva història, des del 1980, els dels grups operatius del Cos (GRAF, GRAE) i els d’altres unitats de la DGPEIS que donen suport a l’operativa dels Bombers (els Equips de Prevenció Activa Forestal, el personal tècnic operador de control o els auxiliars d’ofici forestal).

A l’exposició al MNACTEC també s’exposarà un helicòpter utilitzat en l’extinció d’incendis, que els visitants podran veure per dins. Així mateix, s’hi podran veure objectes del fons patrimonial del MNACTEC relacionats amb els bombers com el Ford Model TT, remolcs extintors o la Motobomba Montserrat.

L’exposició ha estat comissariada pel Grup 14×40, integrat per personal de la DGPEIS que, a banda de la seva feina rutinària, dedica part del seu temps a la localització, restauració, conservació i divulgació del patrimoni històric dels Bombers de la Generalitat: vehicles, eines, documentació escrita, material fotogràfic i memòria oral de les persones que han format part del Cos de Bombers al llarg d’aquestes quatre dècades.

Aquesta mostra itinerant ja s’ha pogut visitar a Puigcerdà, Manresa i Vic.

Podeu veure aquesta exposició al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

Rambla d’Ègara, 270.

Terrassa