2 min.
image_pdfimage_print

La primera Nit de Poesia Joan Margarit, convocada a Altafulla per l’associació cultural Etcètera i sota la direcció literària de Pere Inglés, va ser un autèntic èxit en tots els sentits. En primer lloc perquè una setantena de persones van omplir a vesar el Gastrobar Faristol on s’havia convocat l’activitat, desbordant fins i tot les previsions dels organitzadors. I en segon, perquè tot va funcionar a la perfecció i tots els artistes convidats van arrodonir una nit perfecta amb les seves actuacions.

Moment de l’acte homenatge a Margarit que va batre totes les previsions omplint l’espai del Faristol.

La interpretació poètica que l’actor Josep Maria Piñol va realitzar per encetar l’homenatge al poeta lleidatà, mort ara fa pocs més d’un any, va colpir a tots els assistents i va donar pas a la lectura d’una selecció de poemes a càrrec de l’actriu Mercè Rovira, la poetessa Joana Garcia, la periodista Marianella Yanes i el poeta italià Bartolomeo Smaldone. Els músics reusencs Xavier Macaya i Joan Pujol van posar la banda sonora al moment amb el seu violí i fiscorn.

En paraules del president de l’associació Etcètera, Òscar Ramírez Dolcet, l’èxit d’aquesta trobada poètica “és un exemple de la dimensió universal del Joan Margarit com a poeta que ha deixat un llegat enorme i ple de qualitat. Catalunya, i Espanya, han de seguir recordant a tot el món qui ha estat Margarit i què ha significat per a la nostra cultura i societat a través d’una obra que traspua humanitat per tots els costats”.

Des de l’associació Etcètera ja s’ha avançat que es donarà continuïtat a la Nit de Joan Margarit i que, de la mateixa manera, hi podrà haver a Altafulla altres trobades poètiques, amb teatre i música, amb la poesia com a fil argumental.

De fet, Etcètera ha apostat des de sempre pels recitals poètics i n’ha organitzat més de mig centenar a diversos municipis. A finals d’aquest mes de març, sense anar més lluny, l’entitat encetarà el cicle “Poesia a la Guayaba” que portarà als poetes i poetesses de les comarques de Tarragona a presentar les seves creacions, durant dos dijous cada mes, a l’espai de la Guayaba, al carrer Pin i Soler de la ciutat de Tarragona. El cicle s’iniciarà el 24 de març i de moment es prolongarà fins a finals del mes de juny. En breu, tota la informació estarà disponible al web www.associacioetcetera.org