2 min.
image_pdfimage_print

A les poblacions turístiques, l’estiu pot ser un problema per part dels seus habitants que viuen tranquils tot l’any i veuen alterada la seva vida amb l’arribada de l’epoca del sol, la platja i la presència dels turistes que s’allotgen als hotels, apartaments o càmpings.

Imatge d’un dels espais naturals propers als càmpings sorollosos que denuncien els veïnsi veïnes que lideren la campanya de signatures.

La  realitat és que per alguns el turisme és font de riquesa i per altres, pot ser un problema. Als problemes per aparcar o trobar taula en un restaurant, que són menors, se li sumen aquells altres que poden acabar alterant la salut d’algunes persones i provocant problemes de convivència. En aquest cas parlem dels càmpings que, durant la temporada alta arriben al 100% d’ocupació i ofereixen als seus clients animació durant tot el dia.

Aquesta, passa per posar música a volums alts gran part del dia i en difondre a través de la megafonia aquelles altres activitats col·lectives amb els monitors cridant. El volum és tant alt, que els veïns, els residents de tot l’any al municipi, que viuen a centenars de metres dels càmpings, han d’escoltar la megafonia vulguin o no.

Per posar fre a la situació, un col·lectiu de veïns i veïnes d’Altafulla han iniciat una campanya de recollida de signatures per a reclamar solucions.

En l’argumentació que fan al text de la campanya, a la qual es pot donar suport firmant en AQUEST ENLLAÇ, recorden que els darrers anys, la contaminació acústica ha anat en augment, en nivells totalment desmesurats. Els afectats creuen que l’activitat turística ha de ser compatible amb la conservació de la natura i en aquests moments, el soroll de la zona turística està afectant considerablement la Reserva de la fauna del riu Gaià com també el descans dels veïns i de les veïnes.

Els impulsors de la recollida de signatures deixen clar que prefereixen passejar tranquil·lament pels camins de la vora del riu Gaià escoltant els ocells i no haver de patir l’enrenou de la música estrident dels càmpings. Volen anar a la platja de Tamarit per sentir les onades i no la cridòria dels speakers amb volums intolerables, volen sopar relaxadament a les seves cases i gaudir de les converses sense la invasió de la música provinent de la discoteca i el karaoke.

Per aquest motiu, demanen a l’Ajuntament de Tarragona, es comprometi a la regulació  d’una normativa on es tinguin en compte solucions immediates en contra la contaminació acústica de la Plana de Tamarit i vetlli per la preservació de l’entorn. L’objectiu inicial de la campanya de recollida de firmes és arribar a les 500 com a primer repte i de moment ja han signat prop de 400 persones.